Selectează o Pagină

Anul trecut am ajuns prin capitala vecina si prietena. Ai auzit ca este comunism? Am facut cateva fotografii. Pare a fi comunism aici? Pai comunismul este un praf in ochi. Orice stat comunist practica capitalismul in relatie cu celelalalte tari, indiferent de tipul de guvernare al acestora, chiar daca isi foloseseste fara scrupule supusii. Ca sa traiesti tre sa ai nitel profit si deci cineva tre sa plateasca… Capitalismul necesita investitii pt. un nivel de trai ridicat, pe cand daca esti intr-o zona gri spre comunist poti sa o lasi si mai moale, ca poate nu se prinde pulimea.

poze-chisinau-2 poze-chisinau-1 poze-chisinau-3

Un banc circula asa mai discret in Moldova: Merje Voronin şi nevasta, Taisia, prin Chisinau si se minuneaza de cate banci, restaurante si hoteluri noi lucioase in tot orasu. „A cui e banca asta?”, intreabă prima doamnâ. „A fiului nostru, Oleg”, raspunde Voronin. „Si restaurantul cela?”. „Tot a lui…”. „Dar hotelul asela lucsos dân colt?”. „Pai tot a lui, Taisia!”, ii raspunse inervat El. „Sarmanu copilandru, se vaicaresti femeia, se pare ca numai baiatu nostru drag munceste in tara asta…”.

Partea proasta a fost ca, in toata saptamana cand am stat acolo noi eram priviti foarte ciudat, aproape nimeni nu vorbea romaneste cu noi in magazine, baruri, etc. si cand spuneam ca suntem din Romania nu primeam vre-un zambet prietenos ci chiar din contra. Partea foarte proasta ca dintre toate tarile vizitate in Moldova m-am simtit cel mai strain si cu frica in sân. Chiar nu as vrea sa fiu in locul romanilor minoritari (nu moldoveni sau ce or fi) de acolo, iar mineriada (scuze, revolutia aceasta de azi) cred ca le va aduce si mai mari prejudicii. Totusi ei nu vad soarele din cauza marelului urs.

Comments

comments